Rezeki mencurah2?

April 10, 2006

Satu
Classmate aku, katanya company dia ada opening. A public listed company. Dah lama dah aku tunggu. Dari awal tahun ari tuh lagi. Tapi semalam, disuruhnya hantar resume lagi sekali. Hmm. Kroni aka kabel yang kuat, pangkat dia mungkin senior manager. Ada peluang? Eheh!

Dua
Classmate jugak, katanya memang ada vacancy jugak kat tempat dia. Cuma, "kabel"nya tak berapa kuat. Boleh lah tu, asal ada peluang. Resume pun dah dibagi semalam. :) Opisnya nun kat Cyberjaya. Takpelah, asal pulangannya bagus. :)

Tiga
Errr... yang ni perlu dirahsiakan. :) Belum sampai masanya untuk didedahkan. Eheheh!

Empat
Freelance project dapat lagi yang baru. Aku dah kata aku tak leh nak proceed sekarang, kalau nak jugak kena tunggu sampai lepas habis exam. Dorang sanggup. :) Satu projek lagi dalam tangan. Siapa nak tolong/join? Hantar resume. Ahahah!

Lima
Yang terbaru. Yang terhangat di pasaran. Kali ni memang panas. Saya dah dioffer kerja. Detailsnya akan dibincangkan petang nanti. Nak bertentang mata dengan bakal boss (gulp!). Nak memeterai janji manis. :)

Yang kelima yang paling menarik. Aku teruja. Aku terkasima. Walaupun apa yang nak dioffer tak tau lagi, tapi aku tetap happy. Yelah, dalam keadaan sekarang ni. Keadaan yang tak menyelesakan.

Cepat lah 5.30 pm.

You Might Also Like

2 comments

  1. Haa bro, ape citer yang no 5 tu?

    ReplyDelete
  2. Aku kasimah aka kasmiah.. huahahah.. lupa nak wish.. good luck on yr final exam. pulun yop..pulunn..!! score jgn tak score..

    ReplyDelete

Press

press