Malaysiaku!

February 20, 2009

1. Menci! Aku menci betul ngan situasi politik semasa kat Malaysia. Kecoh.

2. Dalam kes terbaru, kecoh sekarang ni pasal kes gambar separuh bogel Elizabeth Wong (Eli), ADUN Bukit Lanjan. I havent seen the picture and I am not going to google them.

3. But I know it should be true (the existing of the pic) sebab kalau tak takkan Eli sampai beria nak letak jawatan.

4. The problem is, cerita ni sangat-sangat kecoh kat berita tv, radio, paper and of course internet, like no other business. Kesian kat Eli, mesti malu gila!

5. I have my own opinion on this. For me, Eli indirectly tak bersalah.

6. My reasoning; it was mentioned that the pic was taken dalam kawasan rumah dia sendiri and while she was sleeping. Tak ke jelas kat situ dia dalam keadaan tak sedar (of the pic is being taken). Kalau dia sedar sekali pun, she is still in her own area (rumah). As a friend of mine kata, Eli macam kena "rogol" in this scenario.

7. Please dont make any assumption that I am supporting the wrong doing of this case. As I mentioned earlier, kalau Eli tak sedar, mmg sah2 bukan salah dia. Its different kalau dia sendiri yang buat. For that, yg berkenaan kena bagi proof lah!

8. Yang aku marah sangat tu, kecohnya cerita ni cam bau taik! And its more on politic punya serangan, bukan nya pasal sahsiah!

9. Sebabnya yang aku marah, compared dgn kisah gambar Eli yang tak jelas motif gambar tu diambik, lagi teruk dengan kisah artis2 malaysia yang buat more than that!

10. Bila sebut artis Malaysia, we should know that puak ni mostly Melayu yang beragama Islam. Eli?

11. Compare ngan Eli, siapa yang lebih terdedah kat masyarakat? And I have to admit that pengaruh artis to the society lagi "kuat" compared dgn politician. Tapi any action on them? Kecoh kat newspaper? Ada pun ruang kecik. Tapi takde hal, lepas tu boleh nyanyi/berlakon balik.

12. Eli, just because she is a politician, habis kena taruk kaw-kaw. Pity her.

13. My point is, antara kepentingan politik ngan pembentukan sahsiah, nampaknya the leaders, media and most of the citizens in Malaysia ni, masih tak mature.

14. Sad that pembangunan rohaniah sangat2 teruk.

15. I am raising my concern because kalau benda ni takde rectification dari sekarang, anak2 aku nnt terdedah dengan suasana masyarakt yang "sakit", yang sangat dahsyat.

16. To the leaders, henti kan lah jadik tamak kuasa ngan harta. Pikir2 lah pasal rakyat. Or at least, get your brain works on the right track. I am afraid, tak tertanggung azabnya nanti bila sampai "masa" kalau tanggungjawab tak digalas dengan betul.

You Might Also Like

2 comments

  1. huhu saya sukung.. sebab saya pun ada anak gak...

    ReplyDelete
  2. tak ada anak pun kena sukung.. :D

    ReplyDelete

Press

press