Terima kasih

May 12, 2009

Situasi 1
"Truutt.. truut"
"Halo.. Assalamualaikum"
"Wa'alaikumussalam. Abah ni."
"Haa.. ada apa bah?"
"Saja talipon, nak tau camana kerja tempat baru"

Situasi 2
"Dah dapat kerja baru? Kat mana pulak?"
"Kat C"
"Hmmm.. dah dapat kerja tempat elok tu, jangan buat perangai nak berenti lagi!"

Situasi 3
"Kau baca betul2 offer letter tu bro, kang jadi lagi macam kat company T"
"Eheheh!"
"Tapi aku rasa company C ni ok, kalau kau berenti jugak aku rasa you have to start look back at yourself. Bukan masalah company dah tu, kau kot"
"Ahahahaha!"


Itu antara komen/feedback yang aku dapat bila aku dah mula bekerja tempat baru. Abah, tak pernah2 talipon tanya pasal kerja, alih2 call tengah hari buta tanya ok ke tidak kerja tempat baru. Sakan. Kawan2 pun sama. Ramai yang bagi "warning". Jangan dibuat lagi perangai gila nak berenti kerja tak sampai sebulan!

Ahahahah!

Terima kasih kat semua. Prihatin. Setakat hari ke-7 saya bekerja, saya takde rasa macam apa yang rasa kat company2 sebelum nih. Takat ni semua okay. Kerja pun dah banyak.

Insya-allah. Yang ni terakhir dan moga yang terbaik. :)

You Might Also Like

0 comments

Press

press