Kenapa Mat Rempit di upgrade menjadi Samseng Jalanan?

June 13, 2009

Mana la kami ("mat rempit") tak jadi samseng. Bukannya kami nak sangat jadi samseng ni. Tak rasa best pun. Kalau samseng cam Farok Kumpulan Gagak Hitam lain lah. Glamour. Tapi ikutkan kami bukan la samseng pun.

Kalau kat highway, jangan la dimaki2 kami yang bawak motor kat lane tengah. Kami ada sebab. Sebab yang kukuh. Bukan saja-saja kami nak ambik lane tengah tu. Kami pun tak teruja nak bawak ke tengah2, sebab yang bawak kereta selalunya macam orang gila. Main sondol jek. Especially yang jenis kepala senget. Boleh tu dari lane kanan sekali, cross pegi lane kiri ikut suka takde bagi signal. Tau2 nak hon je. Kami kaum yang kecil serta lemah ni sampai terkial2, terbabas disebabkan pemandu kereta yang perasan hebat tapi tak tau kereta yang kononnya dia mengaku dia punya tu, bank yang pegang share terbanyak. Hutang tak habis bayar lagi. Kami ni, bawak motor kecik pun, takde la hutang kat bank sampai 5-7 tahun. Kengkadang tu ada antara kaum kami ni beli motor pakai cash je. Cash and carry. So, kai mintak pemandu kereta bank ni jangan berlagak dengan kami lagi. Sedarlah diri.

Oh.. lupa plak kenapa saya nak justifikasikan sebab2 kami merempit di lane tengah. Tengok lah gambar ni.


Sumber : Berita Harian 

Kesian kan?

You Might Also Like

0 comments

Press

press