Logo halal JAKIM

March 09, 2011




  1. Sama ada aku yang tak pandai cari atau memang tak ada. Puas aku cari logo halal kat website halal JAKIM, tak jumpa-jumpa.
  2. Saiz logo yang besar. Bukannya saiz bijik dadu dam ular.
  3. Sudahnya mengharap belas ehsan google image. Banyak aku jumpa dari blog-blog persendirian. Ada yang terangkan terperinci tentang ciri-ciri logo halal ni.
  4. Apa pun yang penting, aku nak gambaran yang betul-betul jelas logo nih. Biar senang diingat. Tak lah lain kali terkial-kial nak pastikan ke"sah"an logo tu.
  5. Jom kongsi. Kasi umat Islam kat Malaysia ni alert sikit. Sekurang-kurangnya kita pesan berpesan bab-bab benda nak jadi darah daging kita nih. Aku pun dalam proses menyenaraikan status halal makanan/premis yang selalu kami gunakan/pergi.
  6. Setakat ni, kegemaran kami sekeluarga ada dalam senarai halal Jakim; Nandos, Big Apple dan krim coklat Nutella. Eheh! Banyak lagi senarai yang perlu dibuat.
  7. Jom kongsi!

You Might Also Like

1 comments

  1. logo halal tu boleh dapat kat http://www.halal.gov.my/ tapi saiznya kecik je :-)

    ReplyDelete

Press

press