Hari Sukan yang di UMNO kan

June 26, 2011

Sedih.

Gua ngan anak bini gua nak happy happy nak tengok anak sulung gua bersukan. Datang awal pagi, tapi pastu kena berjemur kat padang. Aturcara majlis dah lari schedule, menunggu VIP lembab nak rasmikan majlis.

Tuan haji katanya. Datang atas kapasiti perwakilan UMNO, secara tersirat. Ucapan aluan tak de langsung meraikan hari sukan. Sibuk katanya orang melayu jauh kebelakang. Takyah cakap, orang tau lama dah. Lu lagi baik cakap benda-benda tu kat lu punya boss. Simple logik pun tak tau ke tuan aji? Bodoh eh?

Apa lah budak sekolah paham. Anak gua dah kepanasan tengah padang, ntah dapat air ke tidak.

Lu memang sengal lah tuan aji umno!

Sorry. Gua emo sikit dengan puak bangang tak tau beza hari sukan ngan majlis ceramah politik.

You Might Also Like

1 comments

  1. lain kali pegi hari sukan bawak hailer...senang nak takbir. ahaha

    ReplyDelete

Press

press